Brødrenes Ølbar var en forrygende nyskabelse ved Jul i Faldsled, der som altid samlede tusindvis af mennesker til julehygge i kilometermål gennem den lange landsby.
Faldsled: - Vi kunne jo se sidste år, at der er masser for kvinder og børn rundt i byen. Men mændene er lidt det tynde øl på sådan et julemarked. Faktisk er mænd generelt et overset segment på julemarkeder. Så det ville vi gøre noget ved, siger Christian Lauesen, der sammen med sin bror, Frederik, fandt på en genial nyskabelse til Jul i Faldsled: Brødrenes Ølbar i det gamle vandrerhjem, Birkelygaard, hvor Christian og hans familie bor og driver deres firma, Ro Design, mens Frederik - sportschef på TV2 - og hans familie bor lige nede bagved.
De tog rundt til alle de fynske bryghuse og købte en masse herlig humle.
Allerede midt på formiddagen er der pæn tilstrømning til "mændenes tilflugtssted".
- Det er det bedste initiativ i byen i mange år. Da jeg så det, var jeg ikke i tvivl: Vi skal fandme derhen, siger Lars Blom, der er født i Faldsled og i dag bor i Faaborg.
Han er taget på ølbar sammen med Per Storm, der også er født i Faldsled og stadig bor der.
- Man soler sig jo lidt og er pavestolt over, at folk i byen kan lave sådan et julemarked hvert år, siger Per Storm og tager en slurk af sin "God jul" fra Midtfyns Bryghus.
- Jo, den smager af god jul!
Både for mænd, kvinder og børn er der nu meget andet at kigge på i Faldsled denne søndag, hvor Jul i Faldsled kører for 17. år i træk.
En stor menneskemængde står klar til at tage imod julemanden og hans kone, da de lander i helikopter på den gamle sportsplads. Julemanden har en stor kurv slik med og må kæmpe bravt for at komme igennem mængden af sultne børn.
Derfra går det i optog med heste og tamburkorps hele vejen gennem den lange landsby, der er spækket med boder og julerier.
Og som altid står folk i kø efter gourmet-hotdogs på Falsled Kro.
Det er og bliver et af julens forunderlige mysterier, hvordan en så lille by kan lave en så stor julefest år efter år.