I andet afsnit af ugeavisens serie tager vi med naturvejleder Emil Sanderhoff på strandtur ved Faldsled, hvor vi fanger blåmuslinger og koger dem i flødesovs over bål på stranden. En herlig aktivitet for eksempel for børnefamilier her i vinterferien.
Copy link address
Palle Søby , pse@fyens.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Et herligt måltid: Blåmuslinger i flødesovs - tilberedt over bål og serveret på stranden ved Faldsled. Foto: Palle Søby -
Emil Sanderhoff har fundet det perfekte sted at slå lejr. Foto: Palle Søby -
Av, det gør nas at få fingrene i det kolde vand. Foto: Palle Søby -
Emil i gang med at tilberede blåmuslinger i flødesovs over bål. Foto: Palle Søby -
Tang og blåmuslinger klar til at komme i retten. Foto: Palle Søby -
Man kan presse vand ud af muslingen ved at trykke sammen på den. Så kommer der en lille stråle vand ud. Foto: Palle Søby -
En herlig frostklar morgen ved Helnæsbugten. Foto: Palle Søby -
Ah , godt at varme hænderne efter det kolde vand. Foto: Palle Søby -
Er der mon spændende fugle i nærheden? Foto: Palle Søby -
Man er nødt til at have gummistøvler på, for man skal vade lidt ud i vandet for at finde blåmuslingerne. Foto: Palle Søby -
Først finder vi det perfekte sted at slå lejr og lave bål. Foto: Palle Søby -
En mørkbuget knortegås i ensom majestæt. Foto: Palle Søby -
Tang og blåmuslinger - frisk fra havet. Foto: Palle Søby -
Tang hakkes. Foto: Palle Søby -
Dils hakkes. Foto: Palle Søby -
Fløde hældes i gryden. Foto: Palle Søby -
En bouillonterning skal i retten. Foto: Palle Søby -
Bouillonterningen smuldres i. Foto: Palle Søby -
Krydderier fra købmanden. Foto: Palle Søby -
Krydderier drysses i gryden. Foto: Palle Søby -
Muslingerne hældes i gryden, når fløden er varm. Foto: Palle Søby -
Vi skal bruge en citron. Foto: Palle Søby -
Citronen skæres over. Foto: Palle Søby -
Og citronsaft presses i gryden. Foto: Palle Søby -
Emil rører i gryden. Foto: Palle Søby -
Dild hældes i retten. Foto: Palle Søby -
Dagens "skoddyr" - en klat tang! Foto: Palle Søby -
Tang er sundt, fortæller Emil. Det her er klørtang. Foto: Palle Søby -
Emil har brænde med til bålet på stranden. Foto: Palle Søby -
Brændestykkerne lægges, så gryden sidenhen kan stå på to stykker træ. Foto: Palle Søby -
Uhmmmmm ... det kan de ikke lave bedre på Faldsled Kro. Foto: Palle Søby -
Blåmuslinger i flødesovs - hun vil være solgt, hvis man inviterede en flamme med på date herude, forsikrer Emil Sanderhoff. Foto: Palle Søby -
Det er dem her, vi er på jagt efter. Blåmuslinger. Foto: Palle Søby -
Klar til afgang en frostklar morgen ved havnen i Faldsled. Foto: Palle Søby -
Vi vasker op i Helnæsbugten. Foto: Palle Søby -
Blåmuslingr er også vigtig føde for blandt andre ederfugle. Foto: Palle Søby -
Så skal vi have olivenolie i gryden. Foto: Palle Søby -
Slut for denne gang. Vi er på vej tilbage til havnen. Foto: Palle Søby