Annonce
Et herligt måltid: Blåmuslinger i flødesovs - tilberedt over bål og serveret på stranden ved Faldsled. Foto: Palle Søby
Ugeavisen Faaborg

Nak og æd en blåmusling

I andet afsnit af ugeavisens serie tager vi med naturvejleder Emil Sanderhoff på strandtur ved Faldsled, hvor vi fanger blåmuslinger og koger dem i flødesovs over bål på stranden. En herlig aktivitet for eksempel for børnefamilier her i vinterferien.

Annonce
  • Et herligt måltid: Blåmuslinger i flødesovs - tilberedt over bål og serveret på stranden ved Faldsled. Foto: Palle Søby
  • Emil Sanderhoff har fundet det perfekte sted at slå lejr. Foto: Palle Søby
  • Av, det gør nas at få fingrene i det kolde vand. Foto: Palle Søby
  • Emil i gang med at tilberede blåmuslinger i flødesovs over bål. Foto: Palle Søby
  • Tang og blåmuslinger klar til at komme i retten. Foto: Palle Søby
  • Man kan presse vand ud af muslingen ved at trykke sammen på den. Så kommer der en lille stråle vand ud. Foto: Palle Søby
  • En herlig frostklar morgen ved Helnæsbugten. Foto: Palle Søby
  • Ah , godt at varme hænderne efter det kolde vand. Foto: Palle Søby
  • Er der mon spændende fugle i nærheden? Foto: Palle Søby
  • Man er nødt til at have gummistøvler på, for man skal vade lidt ud i vandet for at finde blåmuslingerne. Foto: Palle Søby
  • Først finder vi det perfekte sted at slå lejr og lave bål. Foto: Palle Søby
  • En mørkbuget knortegås i ensom majestæt. Foto: Palle Søby
  • Tang og blåmuslinger - frisk fra havet. Foto: Palle Søby
  • Tang hakkes. Foto: Palle Søby
  • Dils hakkes. Foto: Palle Søby
  • Fløde hældes i gryden. Foto: Palle Søby
  • En bouillonterning skal i retten. Foto: Palle Søby
  • Bouillonterningen smuldres i. Foto: Palle Søby
  • Krydderier fra købmanden. Foto: Palle Søby
  • Krydderier drysses i gryden. Foto: Palle Søby
  • Muslingerne hældes i gryden, når fløden er varm. Foto: Palle Søby
  • Vi skal bruge en citron. Foto: Palle Søby
  • Citronen skæres over. Foto: Palle Søby
  • Og citronsaft presses i gryden. Foto: Palle Søby
  • Emil rører i gryden. Foto: Palle Søby
  • Dild hældes i retten. Foto: Palle Søby
  • Dagens "skoddyr" - en klat tang! Foto: Palle Søby
  • Tang er sundt, fortæller Emil. Det her er klørtang. Foto: Palle Søby
  • Emil har brænde med til bålet på stranden. Foto: Palle Søby
  • Brændestykkerne lægges, så gryden sidenhen kan stå på to stykker træ. Foto: Palle Søby
  • Uhmmmmm ... det kan de ikke lave bedre på Faldsled Kro. Foto: Palle Søby
  • Blåmuslinger i flødesovs - hun vil være solgt, hvis man inviterede en flamme med på date herude, forsikrer Emil Sanderhoff. Foto: Palle Søby
  • Det er dem her, vi er på jagt efter. Blåmuslinger. Foto: Palle Søby
  • Klar til afgang en frostklar morgen ved havnen i Faldsled. Foto: Palle Søby
  • Vi vasker op i Helnæsbugten. Foto: Palle Søby
  • Blåmuslingr er også vigtig føde for blandt andre ederfugle. Foto: Palle Søby
  • Så skal vi have olivenolie i gryden. Foto: Palle Søby
  • Slut for denne gang. Vi er på vej tilbage til havnen. Foto: Palle Søby
Midtfyns Posten

Påskevandring 2. påskedag i Horseballe

Annonce
Ugeavisen Faaborg

'Der er så meget, kvinder ikke forstår': Men jeg ved altså ret meget om fodbold

Annonce
Midtfyns Posten

Passionskoncert i Brahetrolleborg Kirke

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Tandlæger på charmeoffensiv: Nyt navn lover dig 'Tænder for livet'

Ugeavisen Faaborg

Se de mange billeder: Frisk mælk fra øerne til fastlandet: Kreaturprammen Yrsa klarer skærene, når den store færge er på værft

Midtfyns Posten

Passionskoncert i Helligaandskirken

Ugeavisen Faaborg

Steen var et seriøst, venligt og rart menneske til stor gavn for fællesskabet

Midtfyns Posten

Påsken i GaleRiget

Ugeavisen Faaborg

Som seksårig var Jorine med i køkkenet

Ugeavisen Faaborg

Klokketårnet er åbent hele påskeugen

Ugeavisen Faaborg

Påskehygge i Den gamle Gaard

Ugeavisen Faaborg

Påskefortællinger især for børn

Ugeavisen Faaborg

Ny chefgreenkeeper i Faaborg Golfklub

Annonce