Tusindvis af skolebørn over hele landet skal i disse uger få smag for græskar - ikke bare som noget, man kan pynte med til halloween, men også som noget, man kan spise. Det gjorde 3. klasse på Bøgehøjskolen i Vester Aaby torsdag.
Copy link address
Palle Søby , pse@fyens.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Der skal lægges kræfter i, når man skal skære en hokkaido halvt over. Det og meget andet lærte eleverne i 3. klasse på Bøgehøjskolen, da de prøvede at lave græskarrisotto. Foto: Palle Søby -
- Det svider i øjnene, mærker Jeppe Bang Sørensen, da han putter løg i risottoen sammen med fra venstre Marcus Jäger Nielsen, William Frølund Rise og til højre Laus Augustin Munk Nielsen. Foto: Palle Søby -
William Frølund Rise og Laus Augustin Munk Nielsen fjerner kernerne, inden hokkaidoen skal bages 45 minutter. Foto: Palle Søby -
Lærer Claus Runge Sørensen demonsterer, hvilke knive eleverne skal bruge til at lave græskarrisotto. Foto: Palle Søby -
Sådan. Hokkaidoerne kommer 45 minutter i ovnen, og imens kan eleverne fortsætte med risottoen. Foto: Palle Søby -
Græskar - og som her Hokkaido - kan bruges til meget andet end at pynte til halloween. Foto: Palle Søby -
3. klasse på Bøgebjergskolen er blandt de mange skoler, der i disse uger prøver at lave mad med græskar under projekt Go Cook. Foto: Palle Søby -
3. klasse på Bøgebjergskolen er blandt de mange skoler, der i disse uger prøver at lave mad med græskar under projekt Go Cook. Foto: Palle Søby -
Laus, Jeppe og Marcus har i hvert fald lært, hvordan man hakker løg på den bedste måde. Foto: Palle Søby -
Lærer Claus Runge Sørensen guider eleverne i at skære en hokkaido over. Foto: Palle Søby